De sporen van geduld – Jeanne Benameur

Psychiater Simon nadert het einde van zijn carrière.  Jarenlang heeft hij vooral geluisterd naar anderen, maar zijn eigen verhaal verzwegen.  Als hij op een ochtend zijn favoriet kom breekt, breekt ook zijn zorgvuldig opgebouwde dam.  Simon besluit een reis te ondernemen naar Japan en er in contact te komen met zichzelf en zijn verleden.

Jeanne Benameur schrijft sedert 1991 boeken voor volwassenen en jongeren, waarmee ze verschillende prijzen in de wacht sleepte. In haar laatste roman, kruipt ze in de huid van een psychiater die op het einde van zijn carrière een nieuwe start probeert te maken.  Ver weg, in Japan, heeft hij tijd om tot rust te komen en zijn leven aan zich voorbij te laten gaan.  Hij mijmert over patiënten die hij niet kon helpen, denkt terug aan goede vrienden en neemt zijn leven onder de loep.  Een boek over stilvallen, rust zoeken, vertragen om zo tot de essentie van het leven te komen.  De beeldende, poëtische stijl vol mooie zinnen staan garant voor een prachtige leeservaring om in alle rust tot je te nemen.  Een boek om zelf ook mee stil te vallen en stil te staan bij het leven.   Japan, als unieke locatie voor dit verhaal is goed gekozen en neemt je naast het verhaal over Simon ook mee in de Japanse cultuur.  Een warme roman, met een prachtige boodschap.

“De sporen van geduld” van Jeanne Benameur is een poëtische roman over stilvallen, je leven onder de loep nemen en in het reine komen met jezelf.

Dankjewel Uitgeverij Spectrum voor deze bijzondere roman!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000385133 – Verschenen op 12/01/2023 – 196 p. – Uitgeverij Spectrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s