Daantje durft alles! Een verhaal over NEE zeggen – Eline Hoogenboom & Anne Sara Schenk-Verloop

Het is Durfal Dinsdag en Daantje gaat in haar superheldencape naar de speeltuin.  Ze kan er gezellig spelen met Lua in de zandbak, hoog schommelen en in de karretjes gaan.  Vandaag durft Daantje alles!  Maar die karretjes zijn wel heel hoog, zo Daantje het durfal woordje NEE gebruiken?

Eline Hoogenboom en Anne Sara Schenk-Verloop zijn beiden moeder naast hun boeiende jobs.  Met hun prentenboek willen ze kinderen leren hoe ze hun eigen grenzen kunnen stellen in allerhande situaties.  Dat doen ze op een subtiele manier en zo maken ze grenzen stellen tastbaar voor kinderen.  Het verhaal is leuk en voor kinderen heel herkenbaar opgevat.  De kleurrijke illustraties die barsten van de diversiteit brengen het verhaal en de bijhorende gevoelens tot leven.  Zo leren kinderen dat nee zeggen ook dapper kan zijn en dat in heel diverse situaties.  Zowel de emotionele als de fysieke beleving van kinderen komt aan bod.  Het boek kan daardoor heel ruim ingezet worden en zal het zijn waarde kennen bij kleine en grote moeilijkheden die kinderen kunnen ervaren.  Belangrijk daarbij is dat het boek luchtig opgevat is, zodat kinderen echt kunnen groeien in het durven nee zeggen. Bijzonder is ook dat op het einde van het boek ook verwerkingsvragen voor ouders of begeleiders van kinderen opgenomen zijn.  Zo kan dit boek ook een echt werkboek worden als dat nodig is.

In “Daantje durft alles” proberen Eline Hoogenboom en Anne Sara Schenk-Verloop kinderen handvaten aan te reiken om nee te leren zeggen in situaties waarin dit nodig is.

Dankjewel Kokboekencentrum voor dit waardevolle prentenboek.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026625992 – Verschenen op 16/3/2023 – 26 p. – Kokboekencentrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s