Het verhaal van Robert – Karen Van Winkel

Robert is een heel gewone man van bescheiden afkomst en is best gelukkig met zijn eenvoudige leven als postbode.  Hoewel hij op school een krak was in Nederlands, werd hij na het overlijden van zijn moeder postbode en studeerde hij niet verder.  Als ook zijn vader overlijdt, blijft hij achter met als enige gezelschap, Jacques, de blauwgele ara.  Zijn leven komt in een stroomversnelling terecht als hij kennismaakt met Germaine en Lou.  Twee vrouwen, die zowel in leeftijd als achtergrond heel verschillend zijn, maar die hem meenemen in nieuwe werelden.  Hij ontdekt liefde en verlangen en maakt kennis met zijn kunstzinnige zelf.  

Karen Van Winkel is fotograaf en copywriter.  Na een cursus creatief schrijven vloeide deze debuutroman uit haar pen.  Karen schetst heel treffende beelden en zet het lieve personage van Robert met veel gevoel neer.  Ze slaagt er bijzonder goed in om je voor te stellen aan een personage dat je niet snel zal vergeten. Dit mooie verhaal over alledaagsheid, het berusten in eenvoud en door toevallige ontmoetingen nieuwe kansen zien, is hartverwarmend.  Deze literaire feelgoodroman combineert een mooie taal, een vleugje humor en een streepje ondeugendheid tot een positief verhaal met de nodige hobbels onderweg.  Een perfect boek om te lezen op vakantie of op die momenten waar genieten voorop staat.   Dit sterke debuut met zijn warme personages doet absoluut verlangen naar meer. 

“Het verhaal van Robert” van Karen Van Winkel is een warm feelgooddebuut van hoge kwaliteit dat je meeneemt in het alledaagse leven van een postbode die zoveel meer in zich heeft dan hij denkt.

Dankjewel Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts voor dit fijne debuut!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463939942 – Verschenen op 20/01/2023 – 299 p. – Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s