Boos op baasje – Sofie De Moor & Sofie Nachtegael

Fuji de poes is boos.  Boos op dat baasje dat steeds weer weggaat en waar ze vroeger samen, dicht bij elkaar mee naar tv keek. Fuji bedenkt een plan, verstopt baasje haar sleutels en maakt er thuis een rommeltje van.  Als op een avond de bel gaat, wordt duidelijk waarom baasje zo vaak weg was en krijgt Fuji de kans om kennis te maken met de nieuwe vriendin van baasje, die ook nog eens ontzettend leuk blijkt te zijn.

Sofie De Moor schrijft vooral voor kinderen en soms ook voor volwassenen.  Samen met illustrator Sofie Nachtegael maakte ze dit boek met een cover die je ogenblikkelijk doet wegsmelten.  De blauwe ogen van poes Fuji, doen je zo naar dit boek grijpen en ook het lieve verhaal met de schitterende illustraties stelt niet teleur.  De twee Sofies weten het karakter en de boosheid van poes Fuji heel mooi in woord en beeld te vatten. Maar wat vooral raakt is de warmte en liefde die van elke pagina afstraalt.  Dit lieve verhaal over liefde, verliefd zijn en een boze poes verwarmt je hart, niet in het minst door het diverse karakter van de illustraties.  Een boek dat elke kattenliefhebber in een oogwenk zal inpakken, om te koesteren en jarenlang voor te lezen aan de kinderen om je heen.  Een echte aanrader!

“Boos op baasje” is een warm prentenboek van Sofie De Moor en Sofie Nachtegael over een poes die even moet wennen aan de nieuwe situatie in het leven van haar baasje.

Dankjewel Uitgeverij De Eenhoorn voor dit pareltje!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789462916920 – Verschenen op 22/2/2023 – 34 p. – Uitgeverij De Eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s