Het geheime dierengenootschap – Luke Gamble

Als haar ouders vermist worden, moet Edith de zomer bij een oom doorbrengen, die ze nog nooit heeft ontmoet.  Als ze bij haar oom aankomt die midden in een bos lijkt te wonen, lijkt ook hij niet te staan springen om haar onderdak te bieden.  Edith ontdekt dat haar oom dierenarts is voor de zeldzaamste dieren ter wereld.  Wanneer haar oom een doodzieke yeti moet gaan redden in het Himalayagebergte mag Edith hem door haar bijzondere gave vergezellen.  Het begin van een razend spannend avontuur, want ook een oude vijand is op zoek naar de yeti, met veel minder goede bedoelingen.

Luke Gamble is zelf dierenarts en reist de wereld rond om dieren in nood te helpen.  Dit is het eerste deel in een reeks verhalen over een dierenarts en zijn nichtje die zeldzame en magische dieren te hulp schieten.  De opzet van het verhaal is eerder klassiek; een meisje gaat bij een knorrige oom logeren, ze groeien naar elkaar toe en belanden in een strijd tussen goed en kwaad.  Daar is niets mis mee, want het is en blijft een format dat werkt en aanspreekt.  Het verhaal is boeiend geschreven, barst van de magische dieren, zoals eenhoorns en yeti’s, en staat bovendien garant voor enkele uren leesplezier van goede kwaliteit.  Dit eerste boek in de reeks zal kinderen vanaf 9 jaar absoluut overtuigen en doet uitkijken naar het vervolg waarin een feniks de hoofdrol zal spelen.

“Het geheime dierengenootschap” van Luke Gamble is het eerste deel in een reeks rond magische dieren en hun redders in nood.

Dankjewel Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit boeiende avontuur!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021034317 – Verschenen op 17/01/2023 – 304 p. – Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s