Vos en Vis – Daan Remmerts de Vries

Vos heeft aardappelpuree gemaakt en wat past daar beter bij dan een stukje gebakken vis.  Hij gaat met zijn bootje op zee en besluit een vis te vangen met een boek als aas.  Al snel hangt er een domme vis aan de haak, wat is hij een slimme vos!  Maar dan merkt Vos dat hij het land niet meer ziet.  Gelukkig is Vis er om hem de weg te wijzen.  Al loopt dat niet helemaal zoals Vos gepland had.

Daan Remmerts de Vries is een gevierd kinderboekenauteur- en illustrator.  Dit vierde boek met Vos in de hoofdrol is een grappig prentenboek met veel diepgang.  Elke pagina bevat een illustratie van Vos, en lijkt net op een mini-schilderijtje dat je zonder twijfel een plaatsje in huis zou geven, met daaronder een stukje tekst.  De illustraties in aquarel, zijn erg expressief en verklappen de emoties van Vos en Vis nog voor je de tekst gelezen hebt.  De rijke tekst bevat heel wat stof tot nadenken, want Vos is hier echt minder sluw dan hij zelf denkt en krijgt een koekje van eigen deeg.  Dit leuke prentenboek is een mooie aanzet om met kinderen in gesprek te gaan over zelfingenomenheid en nederigheid.  Het verhaal zit vol kleine kwinkslagen die kinderen aan het lachen zullen brengen.  Een heel fijn prentenboek!

“Vos en Vis” is het vierde deel in de succesvolle prentenboekreeks van Daan Remmert de Vries met een sluwe Vos in de hoofdrol of dat denkt hij toch zelf…

Dankjewel Uitgeverij Gottmer voor deze leuke aanvulling in de reeks

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789025777388 – Verschenen op 27/01/2023 – 30 p. – Gottmer Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s