Ik kan je redden – Sofie Delporte

Een lerares vlucht weg uit het binnenland nadat ze in een netelige affaire beland is.  Ze vindt een nieuw stekje aan de kust en lijkt er kennis te maken met haar prins op het witte paard.  Niets is minder waar.
Inspecteur Olivia Leroy werkt sinds kort voor de cel Vermiste Personen.  Ze is eigenzinnig, een beetje dwars en heeft weinig nood aan contact met haar nieuwe collega’s.  Als in de polders het lichaam van een vrouw opgegraven wordt, krijgt ze de zaak toegewezen en bijt ze zich erin vast.  Het blijkt ontzettend moeilijk om de vrouw te identificeren.  Wanneer ook een tweede lichaam in de buurt gevonden wordt, rijst de vraag of er een verband is tussen de twee zaken.  Olivia stort zich op de zaak en neemt daarbij meer dan eens beslissingen die haar niet in dank afgenomen worden.  

Sofie Delporte is bibliothecaresse, leeft tussen de boeken en schreef vijf jaar aan dit thrillerdebuut, dat boeit vanaf de eerste pagina’s.  Als hoofdpersonage koos ze voor een jonge vrouw die, hoewel ze met zichzelf worstelt, een erg gedreven politie-inspecteur is.  Ze deinst er niet voor terug een loopje te nemen met de reglementen en botst hierdoor regelmatig met collega’s en oversten, die ze op een afstand houdt.  In vlotte hoofdstukken volg je zowel inspecteur Olivia als de lerares die een nieuw leven opbouwt.  Zo wordt de spanning, hoofdstuk na hoofdstuk, steeds sterker opgebouwd.  Dit boek wegleggen is al snel geen optie meer, want als lezer word je echt meegezogen in het spannende, goed opgebouwde verhaal.  Bovendien zijn de personages mooi uitgebouwd en het is erg fijn dat je je echt kan inleven in heel wat locaties omdat je ze zelf kunt plaatsen.  De auteur zet zich met haar eerste thriller echt op de kaart en ik ben ervan overtuigd dat er nog heel Olivia Leroys zullen volgen.  Een sterk debuut!

“Ik kan je redden” van Sofie Delporte is een sterk thrillerdebuut met een eigenzinnige vrouwelijke politie-inspecteur in de hoofdrol en een spannende zaak die zich in de polders afspeelt.

Dankjewel Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts om dit sterke debuut uit te geven!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464759341 – Verschenen op 3/05/2023 – 392 p. – Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s