Prinses Luka – Ineke Debels & Katrien Benaets

Wat was ik blij en benieuwd toen het eerste boek van kinderboekenblogger @wonderlandbyalice in de bus viel.  Bovendien werd ik niet teleurgesteld!

Luka houdt van zachte stofjes, glitters, maar vooral van “Roze”.  Het is binnenkort carnaval en hij droomt van een prinsessenjurk. Zijn mama kocht hem echter al een blauw superheldenpak.  Maar Luka houdt helemaal niet van blauw! Als zijn mama even druk bezig is, duikt hij in haar dressing, trekt hij haar mooiste jurk aan en gebruikt haar favoriete lippenstift.  Wat zal mama daarvan denken?

Ineke Debels is kinderboekenblogger en droomde al jaren van haar eigen prentenboek.  Eindelijk is het zover en ligt dat boek in de boekhandel.  Samen met Katrien Benaets, maakte ze er een pareltje van.  Ze vertelt het warme verhaal van Luka, die gewoon zichzelf wil zijn, maar wel eens op onbegrip stuit. In een rijke taal geeft ze Luka een stem en weet ze zijn gevoelens perfect te vatten.  De illustraties in zachte kleuren passen helemaal bij de mooie, warme tekst en brengen het verhaal echt tot leven. De warmte van het verhaal straalt van elke pagina af en om helemaal eerlijk te zijn, moest ik bij het omslaan van de laatste pagina bijna een traantje wegpinken.

Het thema van het boek, jezelf kunnen én mogen zijn is helemaal van deze tijd en zal iedereen die van een beetje glitter houdt aanspreken.  Een zalig boek om te vertellen voor het slapengaan of met kinderen vanaf 5 jaar mee aan de slag te gaan in de klas.   

Met dit debuut zet Ineke zichzelf als kinderboekenauteur op de kaart en dat heeft ook Clavis gemerkt, want in het najaar verschijnt reeds een tweede boek van haar hand. Ik ben alvast helemaal fan!

Proficiat @wonderlandbyalice , je hebt me helemaal ingepakt met je debuut!

🙏@clavis_uitgeverij @katrien_benaets_illustrator

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789044848892 – Verschenen op 28/04/2023 – 32 p. – Uitgeverij Clavis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s