Vagevuur – Tina Frennstedt

Wanneer in de regio verschillende brandstichtingen gebeurd zijn met doden tot gevolg, wordt Tess op de zaak gezet.  Enigszins tegen haar zin, want in principe behandelt ze cold cases.  Ze vindt echter een link met een dader die vroeger brand stichtte in de regio.  Met één van de overlevenden van die oude branden bouwde ze toen een sterke band op.  Doorheen het verhaal wordt duidelijk dat de modus operandi heel dicht aanleunt bij de branden uit het verleden.  Ondertussen is Tess ook op persoonlijk vlak niet echt gerust, want de ex van haar vriendin lijkt hen te bedreigen en ze heeft meermaals het gevoel in de gaten gehouden te worden.

Tina Frennstedt is een Zweedse misdaadjournaliste en heeft dus veel stof om uit te putten voor haar thrillers.  “Vagevuur” is een eerder trage thriller, die maar stilletjes op gang komt.  De focus ligt heel erg op het onderzoek naar de brandstichtingen, waardoor cliffhangers maar sporadisch voorkomen.  Hoewel de gebeurtenissen in het verhaal best gruwelijk zijn, worden deze niet te expliciet beschreven.  De plot zit goed in elkaar, maar voor mij voelde dit boek niet echt als een thriller, maar eerder als een detectiveroman met een spannend kantje.  De personages zijn goed uitgewerkt en de psychologische gevolgen van trauma worden mooi in het verhaal verwerkt.  Een boeiend boek voor wie ervan houdt dat de focus van het verhaal vooral op het onderzoek ligt.

“Cold Case – Vagevuur” is een spannende detectiveroman van Tina Frennstedt, over een serie brandstichtingen die een link hebben met een zaak uit het verleden.

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor deze fijne detectiveroman!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789402712056 – Verschenen op 7/3/2023 – 349 p. – Uitgeverij HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s