Struikmeisje – Tineke Honingh

Volgens haar therapeut heeft Erie een stoornis.  Erie vindt dat een verschrikkelijk woord en gaat niet meer naar school.  Ze vindt rust in hun huis midden in het bos zonder prikkels van klasgenoten en de buitenwereld.  Zo heeft ze ook geen stoornis!  Dichtbij ligt het vakantiepark De Vliegenzwam, waar ze op onderzoek uit gaat en de mensen bestudeert.  Daar leert ze Bas kennen, die het met zijn rolstoel niet altijd even makkelijk heeft in het bos.  Bas is heel aardig en Erie lijkt voor het eerst echt een band met iemand op te bouwen…

Tineke Honingh schrijft kinder- en jeugdboeken met oog voor diversiteit en een groot hart voor de natuur.  Ook in dit nieuwe kinderboek verweeft ze heel wat thema’s zoals jezelf zijn, zelfkennis, doorzettingsvermogen, familie, vriendschap, liefde voor de natuur en nog zoveel meer.  Met veel gevoel zet ze beide hoofdpersonages neer, die met een aantal problemen worstelen.  Erie, die bang is voor de diagnose die de therapeut gesteld heeft en Bas, die niet goed weet waarom hij alleen met zijn vader op vakantie is.  Zonder het zelf echt te beseffen, zijn ze een enorme steun voor elkaar en laten ze de ander toe zichzelf echt te leren kennen.  Het verhaal is er vlot en boeiend geschreven en biedt een mooie kijk in de leefwereld van beide jongeren.  Dit sterke boek barst van de diversiteit, haalt gevoelige thema’s aan en heeft ook nog eens aandacht voor natuurbeheer.  Allemaal thema’s die vandaag ontzettend belangrijk zijn en die tot een prachtig verhaal verweven worden.  Een echte aanwinst voor lezers vanaf 10 à 11 jaar!

“Struikmeisje” van Tineke Honingh is een prachtig verhaal over een meisje en een jongen die elkaar de kans geven zichzelf te zijn.

Dankjewel Uitgeverij Van Goor voor dit sterke jeugdboek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000373611 – Verschenen op 21/04/2023 – 235 p. – Uitgeverij Van Goor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s