Arendsoog – Een brug te ver – Thomas Desmet

Anton Arend is zeventien, droomt ervan journalist te worden maar heeft nu vooral nachtmerries over het ongeluk waarbij zijn moeder betrokken was. Hij houdt zich recht met het oplossen van mysteries, want hij heeft uitstekende detective skills. Terwijl hij enkele kleinere zaken voor zijn klasgenoten onderzoekt, wil hij ook de waarheid over dat noodlottige ongeval aan het licht brengen.

Thomas Desmet debuteert met dit spannende detectiveverhaal voor YA-lezers.  Zijn verhaal is boeiend geschreven, met oog voor diversiteit en geënt op de leefwereld van jongeren.  Doorheen het verhaal passeren heel wat personages de revue en af en toe is het even moeilijk om nog te weten wie wie nu precies weer is.  Een lijst met belangrijke personages achteraan het boek, kan dit probleem oplossen, maar dan moet je de lijst wel tijdig opmerken ;-).  Maar dat is dan ook het enige minpuntje aan het hele boek.  Het verhaal leest erg vlot, houdt de spanning er ten allen tijde in en zit vol kleine kwinkslagen.  Leesplezier is hier gegarandeerd voor lezers vanaf een jaar of 14 en gaat bovendien hand in hand met leeskwaliteit.  Dit boek verdient daardoor absoluut een plaatsje op de leeslijstjes voor de middelbare school.    Ongetwijfeld staat Thomas Desmet klaar om volgende delen van Arendsoog te schrijven.  Ik ben alvast benieuwd naar meer!

“Arendsoog – Een brug te ver” is het YA-debuut van Thomas Desmet, een fijne detective met herkenbare, diverse hoofdpersonages en een verhaal dat boeit vanaf de eerste pagina’s.

Dankjewel Standaard Uitgeverij voor dit fijne debuut!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789002277504 – Verschenen op 21/03/2023 – 270 p. – Davidsfonds – Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s