De eend van Jules – Annemie Berebrouckx

Jules heeft een nieuwe trui, met een mooie eend op.  Als hij hem, nadat hij in bad geweest is, aantrekt, is de eend verdwenen.  Jules gaat op zoek, doorheen het huis, de tuin en bij zijn familieleden. Maar de eend, die vindt hij niet meer terug, of toch?

Annemie Berebrouckx is de geestelijke moeder van Jules, het vrolijke ventje dat al jaren harten van onze peuters verovert.  De eend van Jules was het eerste boekje dat in de Jules-reeks verscheen en werd nu heruitgebracht.  De boekjes van Jules staan heel dicht bij de leefwereld van peuters, brengen hun gevoelens in beeld en brengen kinderen heel wat nieuwe woordenschat bij.  Dat is ook het geval in dit boek.  Jules is verdrietig, want de mooie eend op zijn trui lijkt wel verdwenen.  Zijn zoektocht haalt niets uit, maar op het einde is er een leuke verrassing voor lezer en luisteraar.  Jonge kinderen zullen echt smullen van dit verhaal vol herkenbare elementen.  De mooie illustraties brengen elk aspect van het verhaal duidelijk in beeld.  Tekst en beeld sluiten perfect bij elkaar aan en vergroten zo de betrokkenheid van kinderen.  Leuk is dat dit boek kan gekoppeld worden aan de leporello “Jules in de badkamer”, dit harmonicaboekje bevat heel wat woordenschat die bij de badkamer hoort.  Een fijn pakketje dat in elke peuterklas een plaatsje verdient!

“De eend van Jules” is het eerste deel in de reeks van Annemie Berebrouckx, dat nu heruitgebracht werd, zodat een nieuwe generatie peuters ervan kan genieten.

Dankjewel Uitgeverij Mamie, voor deze mooie uitgave!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464599046 en 9789464599053 – Verschenen op 31/03/2023 – 32 p. – Uitgeverij Mamie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s