De enge ever – Sabine Büchner & Charlotte Habersack

Er wonen niet veel dieren op de Knotsberg en ze hebben nog nooit iets ander gezien dan hun berg.  Op een dag horen ze dat een ever op de berg wil komen wonen.  Over ever doen de wildste verhalen de ronde.  Hij is monsterlijk groot, stinkt naar natte honden, hij steelt,… kortom een buur die ze liever zien komen dan gaan. Ze willen er alles aan doen om te voorkomen dat hij op de berg komt wonen, maar ze blijken te laat.  Ever is al verhuisd en nodigt iedereen uit op een feest om kennis te maken.  Enkel de feesthaas durft op de uitnodiging in te gaan.  De andere bewoners wachten urenlang tot hij terugkomt. Net als ze het huis van ever willen bestormen gaat de deur open en ontmoeten ze de liefste, schattigste ever ter wereld.

Charlotte Habersack en Sabine Büchner sloegen de handen in elkaar voor dit prachtige prentenboek met een mooie boodschap. De paginavullende illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en grappig.  De personages zijn leuk getypeerd en stellen verschillende soorten mensen voor.  Het mooie verhaal illustreert goed hoe vooroordelen een eigen leven gaan leiden, maar ook hoe het maar één dappere persoon vergt om die vooroordelen te doorbreken.  Dit boek is uitermate geschikt om met kinderen en kleuters vanaf 5 jaar in gesprek te gaan over diversiteit, andere culturen en hoe met een open blik naar de wereld te kijken. Warm aanbevolen!

“De enge ever” is een bijzonder en grappig prentenboek over vooroordelen en hoe ze je wereld heel erg kunnen inperken.

Met dank aan uitgeverij C. de Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar!

Een gedachte over “De enge ever – Sabine Büchner & Charlotte Habersack

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s