Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers

Pelle zijn papa is een jaar geleden gestorven.  Hij krijgt een doos van zijn mama die zijn papa voor hem gemaakt heeft.  In de doos zitten een aantal briefjes waarvan hij er wekelijks eentje mag lezen.  Pelle heeft het na een jaar nog steeds moeilijk met het overlijden van zijn papa, hij is hoogbegaafd en om zijn verdriet te verdringen, somt hij weetjes op in zijn hoofd.  De briefjes van zijn papa bevatten boodschappen en opdrachten die Pelle en zijn mama leren om terug open te staan voor de buitenwereld en om mensen toe te laten in hun leven die voor wat plezier kunnen zorgen.

“Briefjes voor Pelle” is hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk.  Marlies Slegers weet de emoties van Pelle en zijn mama goed te beschrijven en raakt van bij het begin.  Het is mooi om te lezen hoe de personages doorheen het boek het leven terug omarmen door de briefjes van papa.  Het kan voor kinderen die een gelijkaardig verlies meemaken een troost zijn om dit boek te lezen.  Voor kinderen die snel geëmotioneerd zijn kan het boek misschien een te grote impact hebben.  Naast het verlies van papa gebeuren in het boek namelijk nog een aantal dingen die de emoties doen oplaaien. 

“Briefjes voor Pelle” is een prachtig jeugdboek over hoe verder te gaan na het verlies van een ouder. 

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789024589944
  • Verschijningsdatum: 24/09/2020
  • Aantal bladzijden: 230
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Een gedachte over “Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s