De violist van Birkenau – Mike Van Hoecke

Marc heeft weinig contact met zijn vader, die hem altijd afstandelijk leek.  Wanneer hij na een concert ontdekt dat zijn vader een verborgen verleden heeft, is hij helemaal van de kaart.  Hij ontdekt dat zijn vader die een hekel aan muziek heeft een begenadigd violist was die Birkenau overleefde.  Door de ogen van verschillende personages en plaatsen doorheen de tijd, ontvouwt zich het verhaal van een vader die dacht voor altijd afscheid genomen te hebben van de muziek.


In een boek van geringe omvang, waar geen woord teveel in lijkt te zijn geschreven, slaagt debuutauteur Mike Van Hoecke erin om je vanaf de eerste pagina te boeien en je niet meer los te laten tot je de laatste pagina omgeslagen hebt.  Het aangrijpende verhaal is met gevoel geschreven zonder ooit sentimenteel te worden.  Korte hoofdstukken die zich op verschillende plaatsen en tijden afspelen een aanvankelijk geen verband lijken te hebben, worden steeds nauwer met elkaar verbonden en komen samen tot een prachtig geheel.  Dit boek over muziek, liefde en wreedheid grijpt je bij de keel en blijft nazinderen.  De mooie schrijfstijl en knappe opbouw doen absoluut uitkijken naar meer van deze auteur.  

“De violist van Birkenau”, debuut van Mike Van Hoecke, is een knappe roman over muziek en liefde op de moeilijkst mogelijke momenten.

Met dank aan Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463932684
Verschijningsdatum: 31/05/2021
Aantal bladzijden: 130
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Een gedachte over “De violist van Birkenau – Mike Van Hoecke

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s