Alice op het eiland – Daniel Sánchez Arévalo

Als de man van Alice overlijdt tijdens een ongeluk, blijkt dit op een andere plaats gebeurd te zijn dan verwacht.  Alice die hoogzwanger is, besluit op onderzoek te gaan en wil kost wat kost het geheim van haar man ontrafelen.  Als het spoor naar Robin’s Islang leidt, besluit ze ernaar te verhuizen met haar twee dochtertjes.  Ze sluit er vriendschappen, maar zwijgt over de ware toedracht van haar verhuis.  Om tot de waarheid te komen is niets haar te veel en met afluisterapparatuur en camera’s dringt ze in zowat elke huiskamer binnen.  Dit zet de vriendschappen die ze sloot aardig op de helling.

Daniel Sánchez Arévalo is scenarioschrijver en regisseur.  Het zal dus niet verwonderen dat zijn roman leest als een film.  Met een unieke combinatie van psychologische roman, thriller en soap zal dit boek een groot publiek aanspreken.   In een heel vlotte stijl leef je mee met hoofdpersonage Alice die steeds meer haar grip op de realiteit en het fatsoen verliest.  Bovendien probeert haar zesjarige dochter het verlies van haar papa te verwerken door haar wereld te structureren.  Van bij de eerste pagina’s is dit een boek dat boeit en dat je laat meeleven met de personages.  Dit boek zou je liefst in één ruk uitlezen om toch maar zo snel mogelijk te weten te komen hoe de vork nu precies in de steel zit.  Een zalig boek met een sterk plot voor een breed publiek!

“Alice op het eiland” van Daniel Sánchez Arévalo is een sterke psychologische roman over de zoektocht van een weduwe naar het verleden van haar man.

Met dank aan VBK België en Meridiaan Uitgevers voor dit toffe recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789493169159
Verschijningsdatum: 21/06/2021
Aantal bladzijden: 479
Uitgeverij: Meridiaan Uitgevers

Vertaald door Elvira Veenings

Een gedachte over “Alice op het eiland – Daniel Sánchez Arévalo

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s