Lavery & Zoon – Jo Browning Wroe

1966. William is pas afgestudeerd als balsemer en aanwezig op een galadiner als een dringend telegram voorgelezen wordt.  In Aberfan werd een school bedolven door een aardverschuiving en er worden vrijwilligers gezocht om de vele slachtoffers te bergen.  William twijfelt geen moment en sluit zich aan bij de vrijwilligers.  Het vele, aangrijpende werk confronteert hem met zijn herinneringen en zal hem zijn verdere leven achtervolgen.

Jo Browning Wroe groeide op in een crematorium en studeerde en doceert creatief schrijven.  In dit aangrijpende debuut geeft ze een inkijk in het leven en werken in een crematorium.  Daarbij voegt ze het bijzonder gelaagde hoofdpersonage van William.  William heeft het moeilijk met heel wat onverwerkte gevoelens uit verschillende fases van zijn leven.  Dit coming-of-age verhaal beslaat de periode van 1957 tot 1974 en start met de gebeurtenis in Aberfan, die allesbepalend is voor het verdere leven van William.  Dit aangrijpende verhaal over de grote gevoelens in ons leven laat niet onberoerd en toont hoe onze herinneringen ons verdere leven kunnen bepalen.  Een bijzonder boek vol vreugde en verdriet dat het lezen meer dan de moeite waard is.  Boeiend en origineel!

“Lavery & Zoon”, het debuut van Jo Browning Wroe is een sterk coming-of-age roman met een balsemer in de hoofdrol die worstelt met zijn jeugdherinneringen.

Dankjewel Uitgeverij Nieuw Amsterdam en Mythras Books voor dit sterke verhaal!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789046828564
Verschijningsdatum: 9789046828564
Aantal bladzijden: 366
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Een gedachte over “Lavery & Zoon – Jo Browning Wroe

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s